Nieuwe BMW i8 Roadster & Coupé.

Sportauto van de toekomst.

Begin december beleven de nieuwe BMW i8 Roadster en BMW i8 Coupé hun wereldprimeur tijdens de Los Angeles Auto Show. De BMW i8 is sinds zijn introductie in 2014 de meest verkochte hybride sportauto ter wereld. Het gebruik van hybride-technologie voor de aandrijving, uitmuntende rijprestaties en een visionair design maken de BMW i8 Coupé de meest revolutionaire sportwagen van zijn tijd.

Het plug-in hybride aandrijfsysteem van de BMW i8 heeft al drie jaar op rij (2015-2017) de ‘International Engine of the Year Award’ gewonnen. Hiermee bevestigt BMW haar positie als meest innovatieve en duurzame fabrikant van sportieve automobielen. 

Duurzaam rijplezier wordt nu op een nóg hoger niveau getild met de introductie van een nieuwe carrosserie, de BMW i8 Roadster. Deze tweezitter wordt gekenmerkt door een kwalitatief hoogwaardige soft top, vleugeldeuren zonder raamlijst en ca. 100 liter extra bagageruimte. Deze sportwagen van de toekomst combineert het progressieve concept van de BMW i8 met een nieuw gevoel van vrijheid. Beide auto’s genieten van een optimalisatie van de elektromotor.

Exterieur

Het silhouet en lijnen van de BMW i8 Roadster krijgen een extra dimensie door de innovatieve soft top. Het dak van de BMW i8 Roadster is in 15 seconden te openen tot snelheden van 50 km/u. Het gebruik van aluminium elementen zijn geproduceerd met een nieuwe 3D print techniek. Toepassing van deze technologische innovatie is baanbrekend in de automotive industrie en zorgt voor een optimale vorm, stijfheid en gewicht van de onderdelen. De BMW i8 Roadster heeft daarnaast een achterruit die automatisch opent en apart te bedienen is van de soft top.

Interieur

Het interieur van de BMW i8 straalt luxe en sportiviteit uit. De nieuwe Coupé en Roadster worden standaard uitgerust met het BMW i interieur design Carpo inclusief geperforeerd lederen bekleding en met natuurleder bekleed dashboard. Het interieur wordt verder verfrist met unieke (optionele) keramische details, zoals de Carbon interieurlijsten en keramische afwerking van de bedieningselementen. Het innovatieve karakter van de BMW i8 wordt onderstreept door een nieuw Navigatiesysteem Professional met bediening via het Touch Screen Display.

Techniek

Net als de BMW i8 Coupé, geniet de BMW i8 Roadster van een lichte carbon constructie, laag zwaartepunt en een 50:50 gewichtsverdeling. De BMW i8 Roadster is slechts ongeveer 60 kilogram zwaarder dan de Coupé. De voorwielen worden aangedreven door de verbeterde elektromotor met 105kW (143pk) vermogen, een toename van 9kW (12 pk) ten opzichte van zijn voorganger. De accucapaciteit is ook toegenomen van 20 Ah naar 34 Ah. Daardoor hebben de Roadster en Coupé een elektrische actieradius van respectievelijk 53 en 55 kilometer. De driecilinder benzinemotor levert onveranderd een maximumvermogen van 170 kW (231 pk).

Productiestart

De nieuwe BMW i8 Coupé en BMW i8 Roadster gaan in productie per maart 2018. Naar verwachting is de Coupé eind maart beschikbaar en vanaf mei 2018 maakt de Roadster zijn debuut in de showroom. De Roadster is al te bewonderen op de Masters of LXRY van 8-11 december a.s. in Amsterdam.

Terug naar overzicht