Geneva International Motor Show 2018.

Wereldprimeur van de BMW M8 Gran Coupé Concept.

Het belangrijkste nieuws van BMW op de Geneva Motor Show 2018 is de BMW M8 Gran Coupé concept. De BMW 8 Serie wordt het nieuwe vlaggenschip in het gamma van BMW. De auto is meer dan een luxueuze sportauto met vier portieren, hij symoliseert een nieuwe, unieke interpretatie van luxe.

BMW M8 Gran Coupe Concept.
Evenals de BMW 8 Serie Concept spreekt de M8 Gran Coupe concept de nieuwe designtaal van BMW, een agressieve maar toch elegante uitstraling die de dynamiek van de auto meer dan ooit benadrukken. De techniek van de koplampen is afkomstig van de M8 GTE endurance raceauto. Daardoor ontstaat een dynamische, zeshoekige interpretatie van het kenmerkende BMW front met vier ‘ogen’. De koplampen combineren elementen uit de autosport-met een luxe, kwalitatief hoogstaande uitstraling. Stoere luchtinlaten van met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) leiden de koellucht naar waar die nodig is. Met het nieuwe model kijkt BMW Group vooruit naar de BMW 8 Serie Gran Coupe en de BMW M8 Gran Coupe, die in de loop van 2019 worden gepresenteerd en het gamma van de BMW 8 Serie voltooien.

De nieuwe BMW X4.
Het model markeert een nieuw hoofdstuk van het succesverhaal van de eerste Sports Activity Coupé in de premium middenklasse. De tweede generatie van het model legt duidelijk het accent op sportiviteit en expressief design. Tot wel 50 kilogram lichter dan zijn voorganger en een uitgebreid motorengamma van drie benzine- en drie dieselmotoren. Vermogens uiteenlopend van 135 kW (184 pk) tot 265 kW (360 pk) ook zijn er twee BMW M Performance versies leverbaar: de BMW X4 M40i en de BMW X4 M40d. We verwachten de nieuwe X4 begin juli in onze showroom. 

BMW M3 CS.
BMW M presenteert naast de M4 GTS en M4 CS nog een exclusief, gelimiteerd model in de vorm van de nieuwe BMW M3 CS. Het model zet de decennialange traditie voort van succesvolle, speciale M edities die in 1988 begon met de E30 BMW M3 Evolution. Tegelijkertijd biedt krachtige vierdeurs sedan een sublieme mix van dynamiek en dagelijkse bruikbaarheid. De nieuwe BMW M3 CS is een speciale uitvoering van BMW M die vanaf maart 2018 in een oplage van circa 1.200 exemplaren wordt geproduceerd. Het vermogen van de motor in de BMW M3 CS bedraagt 338 kW (460 pk), ofwel 7 kW (10 pk) meer dan dat van de BMW M3 met Competition Pack. Het maximumkoppel komt uit op 600 Nm, een toename van 50 Nm en door deze upgrade accelereert hij in slechts 3,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 280 km/u.

Terug naar overzicht